Nelson i skogen

Varit ute på äventyr i skogen idag med Meggie. Full fart genom blåbärsriset men tyvärr glömde vi kameran hemma. Får ta med den nästa gång, och absolut imorrn när vi ska till mariebergsskogen och kolla på att djuren. Ska bli intressant att se hur Nelson reagerar =).

Lilleman var väldigt trött efter buset i skogen men nu är han vaken igen och leker lite för sig själv. Lugnt och skönt är det =). Nu borde han sova bra inatt. Natt till idag var vi bara uppe en gång, vid halv fyra och sov sen till halv åtta.

Kort från Nelson och Nikitas playdate i söndags =)












3,6 kilo Nelson

Vägt lillen idag, hela 3,6 kilo tung =). Hänt mycket spännande idag. Åkte buss för första gången och det gick väldigt bra. Tittade ut genom fönstret, klättrade runt lite i knät och försökte äta upp knapparna på min kofta. På hemvägen var han så trött att han bara sov =).

Satt i min famn när vi gick genom stan och det fanns så mycket spännande att titta på. Träffade Bosco som visserligen var lite läskig men när han höll sig på lite avstånd gick det bra. Gick tillbaka till stan och in på Tassen i centrum är vi vägde honom och köpte nya tuggben med kycklingsmak. Självklart charmade han alla som såg honom och det är tur att han gillar människor, så många som kom fram och ville hälsa.

Kom hem för drygt en timme sen och han har sovit sedan dess. Borde sova en stund till och sen ska vi ut en sväng. Härligt väder idag så jag får väl passa på att sola lite =).

Funkar inte att lägga upp bilder nu så får försöka göra det senare.

Nelson och Meggie

Igår kom Meggie igen, tillsammans med Marieh och John. Gick superbra självklart och vi var ute i parken här utanför i över tre timmar och busade och njöt i solen. Sommaren lider mot sitt slut så man får ta till vara på det som är kvar nu. Nelson var iaf helt slut efter besöket och har sovit väldigt bra inatt. La oss halv elva och vid halv sex fick Johan ta ut honom i förebyggande syfte och sen sov vi till kvart i åtta. Nu är killarna ute på en liten promenad så att Nelson sover lite innan det är dags att åka iväg för att träffa Nikita (Nelsons syster) med ägare och leka. Ska bli så himla kul att se dem tillsammans =).


Hehe












9 veckor idag

Varit en bra natt. Fick sova från tio till halv tre då vi var ute en kort sväng och sen ända till kvart i åtta. På slutet delade vi kudde till och med =P. Varit ute på en liten promenad på 45 minuter som var väldigt spännande. Tittade på andra hundar, hästar som tränade på travbanan, cyklande barn och en gubbe med stavar. Fick inte samma vansinnesryck inne som han brukar när vi varit ute så han blev nog trött =) Härligt...

Idag kommer Meggie igen. Första mötet gick väldigt bra igår och han behöver verkligen bli uppfostrad, vilket Meggie är väldigt duktig på att göra. Ska bli skoj när Nelson blir lite äldre och de kan leka lite bättre. Nu blir han rädd när Meggie försöker få igång lek men han är ändå på henne och retar.

Ska ta till vara på tiden som han sover nu =)

Bosco

Efter en tuff dag som valpägare tänkte jag muntra upp mig med lite kul bilder på Bosco.






Ensam med monstret

Johan har börjat jobba igen efter semestern och det gör mig till förste hundvakt på nätterna och större delen av dagen. Ut tre gånger inatt men utöver det sov han bra och kom till ro fort efter att vi varit ute.

Satt och åt frukost förut med Nelson tassandes runt i lägenheten. Gick ut i vardagsrummet för att se vad han hade för sig och möttes av en mindre trevlig doft. Hittade en liten lös hög brevid soffan. Så går det när det händer för mycket ute för att komma på att man är nödig =P. Annars går det hyfsat med rumsrenhetsträningen, tråkigt med alla trappor bara.

Håller även på att försöka lära honom sitt lite smått. Han är inte dum lilla Nelson...


Moster Marieh på besök


Attack!









Nu sover lillmonstret efter lite käk och nästan en timmes lek och bus ute. Ikväll kommer Marieh hit igen och tar då med sig John så Nelson får lite nytt kött att bita på, haha.

Onsdag










Första natten

Nelson leker för fullt med en tom toarulle så jag har lite tid att uppdatera här. Första natten gick riktigt bra. Vi la oss vid elva ungefär och Nelson somnade ganska fort. Vaknade vid halv fyra och märkte att även monstret var vaken så då gick vi ut. Var ute ca en halvtimme och sen sov han ända till halv åtta. Skällde lite i sömnen gjorde han sötisen =).

Idag har vi sprungit in och ut mest hela tiden, sovit lite, busat med grisen och varit ute i gräset.












Härligt kort =)

Nu ska jag kolla lite på Dexter eftersom Nelson har somnat igen

Mer bilder


Dödar grisen =P




Kul leksak detta...


...en kort stund innan jag blev för trött...


...och råkade somna =P

Nelson är på plats!

Sov bra inatt så det var snart morgon igen =). De tio milen för att hämta lilla sötnosen gick bra segt dock, men fram kom vi iaf. Fick se pappren från veterinärbesiktningen och där hade veterinären skrivit "sånn lugn och positiv hund" om Nelson =P. Fikade, skrev på köpekontraktet och sen var det dags att åka hemåt. Gick rätt bra trots att Nelson inte ville sitta still utan klättrade runt på mig och försökte ta sig till baksätet och över till Johan som körde. Sov en bit av färden iaf, rätt skönt =).

Här hemma har han undersökt lägenheten, lekt med sina nya leksaker, varit ute ett par gånger och nu ligger han utfläkt i vardagsrummet och sover. Vi smyger omkring här för att inte väcka honom men snart måste han få sin mat och gå ut igen efter det. Ett himla springande i trapporna =P.










Ungefär där ligger han och sover nu, lilla busungen.

Har fått lägga undan dörrmattan för den är tydligen väldigt rolig att bita i. Gick inte att få honom därifrån eller distrahera med leksaker.

Nu ska jag vila lite innan Nelson vaknar till liv igen =P

Nära nu!

Imorrn är det äntligen måndag! Helgen har gått mycket fortare än jag förväntat mig, tack och lov =). Har förberett lite här hemma inför Nelsons ankomst. Mat och vattenskål är på plats, bädden står brevid vår säng med lite leksaker och tuggben i, bajspåsar finns i hallen och halsband och koppel är framplockat så vi inte ska glömma att ta med det imorrn. Har jag glömt nått? Måste få upp kompostgallret på balkongen också så att vi kan ha dörren öppen. Kan ju sätta gallret i öppning sålänge iof...

Hoppas att han anpassar sig bra, och fort =)


Imorrn är han här!! =D

Kan det inte bli måndag?

Har nog aldrig velat att en helg ska gå så fort! Är ganska tur att jag jobbar till fyra både lördag och söndag så att tiden går lite fortare. Nu är han snart här, Nelson! På måndag förmiddag bär det iväg de 10 milen för att hämta honom, och jag längtar så!

Igår fixades försäkringen och idag har jag ordnat med betalningen. Mat och alla prylar finns här hemma så nu fattas bara själva hunden =P. Idag är valparna iväg till veterinären för undersökning och vaccination. Håller tummarna för att allt är bra med lilla Nelson, men han såg så pigg och livlig ut i måndags så det borde inte vara några problem. 

Fördriva tiden med lite Dexter här nu tänkte jag... 

Nelson 7 veckor!


En hjord av corgivalpar mötte oss när vi gick ur bilen =)


Största skillnaden jag märkte på Nelson är öronen som äntligen ställt sig upp!


Jag är i paradiset =)




Bit inte mamma! =P


Johans knä var inte så populärt. Det var ju så mycket roligare på golvet =P


Jag vill ner! Hehe...


Nelson var sista valpen kvar ute när vi skulle åka. Syskonen hade gått in i stallet och lagt sig men han var kvar ute i regnet med oss tills vi gick mot bilen. Han ville nog med redan idag =P.


Den sötaste valpen jag någonsin sett, helt ärligt!

Om en vecka är det dags!

Skulle tro att jag bär på min lilla Nelson nu om precis en vecka. Eller så är vi kanske till och med påväg hem =). Tiden hae gått så himla fort men igår blev han hela sju veckor och imorrn åker vi för att hälsa på en sista gång och lämna ner en leksak och ett par av våra t-shirts så att han ska känna igen oss lite och ha nått tryggt med sig hem till oss.

Ska bli otroligt spännande detta. Snart är det inte lika lugnt och tyst i lägenheten längre!


Nelson längst till vänster, brevid mamma Fivel =)

RSS 2.0