Klövjeväskor

Inge vidare populära men ute tror jag det blir en annan femma =)


Nelson i spåret

Idag var jag och Nelson ute i skogen tillsammans med Marieh och Meggie för att spåra. Lade ett varsitt spår åt hundarna och under tiden det fick ligga till sig gick vi en vända i skogen och var sedan på brukshundsklubbens gräsplan. Övade lite inför utsällningen som bara kommer närmare och närmare. Att trava brevid mig gick riktigt bra men det var svårare för Marieh att få titta i hans mun och känna på ben och tassar. Måste öva mer på det!

När vi skulle gå tillbaka till spåren kom en lös hund springandes  mot oss från andra sidan planen. Första gången det händer mig, men det är väl bara att vänja sig antar jag. Meggie blev då inte glad eftersom hon vill försvara Nelson. Marieh lyckades iaf hålla i henne och hunden var mest runt mig och Nelson. Tog en bra stund för ägaren att komma ikapp eftersom hon gick efter, inte sprang.

Båda hundarna klarade sina spår galant. Hade lagt ett ganska kort åt Nelson men inte gjort det helt rakt denna gången. Han kom av sig ett par gånger men hittade tillbaka på egen hand nästan direkt. Så roligt att se honom använda näsan =).

I eftermiddag blir det lite ensamträning igen (blir nästan varje dag nu en liten stund). Jag ska iväg och jobba vid fem och Johan kommer hem strax efter. Imorgon hade jag tänkt prova 30 minuter själv. Borde inte vara några problem eftersom han är så trygg här hemma, och i sig själv. Självförtroende har han gott om har vi märkt =).


Måste ut och ta nya kort nån dag!


Herr tandlös

Jajamän, nu har Nelsons mjölktänder äntligen börjat lossna. Senast jag kollade fattades det tre tänder på den undre raden och två på den övre. Ser att det börjat komma upp nya också. Äntligen försvinner de sylvassa valptänderna. Som vi har väntat!

Just nu busar Nelson för fullt med sin aktiveringsboll. Rätt trist väder så vi har fått hålla oss mest inne idag. Ska försöka hålla honom vaken till klockan fem då jag ska iväg och träna. Johan kommer hem en liten stund senare så det blir lite ensamträning under tiden. Hittils har det gått riktigt bra. Han gnäller lite när vi stänger dörren men sen tystnar det och när vi kommer in igen ligger han innanför dörren och vilar/ sover. Har stängt lite dörrar så han endast får vara i hallen och köket när han är själv. Finns inte så mycket han kan förstöra där, de få kablar som finns är undangömda eller sitter för högt upp. Än så länge är 20 minuter max som han varit själv.

Ikväll kommer ett par kompisar hit som säkert mer än gärna busar med Nelson. Han älskar att få besök =).


En åtta veckor gammal Nelson 18/8


En nästan 18 veckor gammal Nelson 20/10. Visst har det hänt en hel del!

Två corgis i soffan








Åh nej

 


Lek och spår

Tillbringat ett par timmar nu på morgonen ute på brukshundsklubben med Marieh och Meggie. Lade ett varsitt spår till hundarna och tränade på planen med det lade sig. Nelson provade att hoppa några låga hinder och sprang genom tunnlarna. Han är verligen inte rädd för nånting (förutom alufolie då förstås)! Sedan lekte hundarna järnet som vanligt och Nelson blev klissblöt av allt tumlande i gräset.

Spåret gick rätt bra. Han hittade det direkt men kom av sig några gånger eftersom terrängen var lite svår. Nästa gång får det bli ett lite kortare spår på bättre underlag. Roligt att se att han kan använda näsan iaf!

Har även skickat iväg anmälan till uställning i Arvika den 28 november. Redan nervös! =P


Dumbo =)

Bosco 1 år

På torsdag fyller Bosco ett år och igår åkte jag och Nelson tillsammans med Marieh, John och Meggie för att fira honom och mamma som fyllde år i måndags. Träffades först ute på Duse där hundarna fick springa av sig innan vi åkte hem och fikade och käkade middag.












Leverpastej-bakelse till de fyrbenta


Bosco och Nelson tar igen sig tillsammans





Idag är Nelson helt slut. Ska se om han vill med ut kissa nu kanske =P.


"Corgiträff"

I lördags bar det iväg till Gunnarskog och Nelsons uppfödare för en träff. Två av Nelsons bröder var på plats, plus 12 vuxna corgis och 7 andra hundar. Kan säga att det var lite svårt att hålla reda på vår lilla buse =), men kul var det!




Nelson ger sig efter spanieln i det höga gräset


De tre bröderna busar


Jag försöker prata allvar med Nelson =P




En glad Corgi (när ser en corgi inte glad ut?)




Ådi och Nelson


Nelson i full fart först till vänster =)

Igår var Nelson med Marieh, John och Meggie på spårkurs och gick sitt första personspår. 50 meter klarade han utan problem, min lilla buse. Dessutom funderar jag på utställning i Arvika den 28 november. Nervöst redan =P.

Min fina Nelson

Johan var ivrig att fota med nya teleobjektivet igår morse så vi tog en kall morgonpromenad och fick en hel del fina bilder!











Idag fick vi hem en inbjudan till Boscos 1-årskalas. Tror Nelson ser väldigt fram emot nästa lördag =).


En dag på Sörmon

Idag har vi varit ute på Sörmon med alla hundarna och spårat. Nelson fick gå ett näringsspår och det gick riktigt bra. Ska prova det fler gånger innan vi ger oss på "vanligt" spår. Självklart blev det en massa bus också, som alltid när Nelson, Meggie och Bosco träffas =).


Nelson och Meggie innan Bosco och mamma kom


Nelson hälsar på "mormor"


Fint kort på Nelson och Marieh


Akta dig Nelson! =P


Nelson tar skydd


Inte helt lätt att få till detta kort =)

 


Nya kort på Nelson!

Nu har vi varit ute på en morgonpromenad där Nelson blev rädd för en inlinesåkare. Rester ragg, skällde och hoppade runt. Han blev iaf inte lika rädd som Bosco, som kissade ner sig och hlva trapphuset när han såg John med inlines =P.











Kort som Johan tog igår.

På lördag blir det äntligen valpträff hos uppfödaren. Ska bli himla roligt och jag hoppas att alla valparna (och ägare) kan komma =).


Hundvakt

Meggie är här under förmiddagen och hjälper mig passa Nelson =). Inga problem alls att ha henne här förutom att hon vill bli kliad 24/7 när hon inte härjar med lillskiten. Dom är så söta ihop och storleksmässigt leker dom bättre än Nelson och Bosco. Behöver inte ha samma koll riktigt.


Gillar Meggies min på detta kortet

 






Meggie sist gång hon var här. Lyckades klämma sig in i Nelsons bädd.

Nu ligger hon i Johans knä och ser mer än nöjd ut =). Nelson biter på en tuggsak så det är lugn och ro ett tag. Skönt =)


RSS 2.0