Lite nya kort

Inte haft med kameran under helgen då vi varit i säffle och arvika igår så det fick bli att fota med mobilen. Tar ganska så bra kort den med som tur är =)


Nelson och Bosco tar det lugnt en stund på gräsmattan efter att ha varit ute och gått en sväng på mârten.


Så otroligt söta ihop!


Igår var vi som sagt i Arvika och hälsade på min kompis Kristina och hennes strävhåriga tax Freja. Nelson och Freja var nästan exakt lika stora nu och hade samma kroppsform. Freja var dock lite tyngre, väger mellan 6 och 7 kilo. Nelson vägde vi idag, 6.5 kilo stor är han nu =).


Så söt så


Det här två kortet är visserligen några veckor men han är helt underbar här =)

Nu måste jag sticka på föreläsning (och stavgång)

Skogspromenad

Nyss kommit hem från skogen uppe på kronoparken. Härligt att slippa alla människor som ska prata, hälsa på Nelson och släppa fram sina hundar. Dessutom kunde han springa runt hur han ville och busa. Märkte dock att han var lite nervös. Hade stenkoll på mig, sprang knappt en meter utan att kolla att jag var med och tittade runt sig hela tiden. Dessutom reste han ragg ett par gånger. Andra gången jag ser att han gjort det.

Nu ska vi ta det lugnt resten av dagen tills Meggie kommer vid fyra och ska vara här några timmar =).


Hundarna (och marieh) i Mariebergsskogen i fredags


Stor och liten =P


Fina Meggie med killarna i bakgrunden =)


En blöt liten corgi (hamnade i vattnet tre gånger)

Nelson debuterade...

som ryttare på Oska igår =)



Verkade tycka det var mysigt på hästryggen. Satt stilla och nafsade Oska lite i manen. Tur att hon är så snäll och inte brydde sig om honom =). Bläsen vågade jag inte sätta honom på =P. Vet inte riktigt vad gringubben kan få för sig, hehe.

Idag har vi varit i stan igen. Gått en sväng runt värmlandsmuseét, ätit lunch på wayne´s uteservering och varit inne på Tassen i centrum. Hela 5,6 kilo väger Nelson nu. Börjar bli stor kille =). Tittade på kort från dagen i hämtade honom nyss och jag kan se en väldig skillnad som jag inte tänker på annars när jag ser honom varje dag. Börjar se ut som en corgi nu! =)

Ska snart göra Johan sällskap i sovrummet nu jag och Nelson. Imorrn blir det bus med Bosco!

Nelson och Bosco


Blev en hel del bus med något större Bosco förra veckan =).

 
Full fart!


Bosco är så väluppfostrad att han lägger sig ner för att bättre kunna leka med Nelson =P


Det går fint att leka trots viktskillnad på 45 kilo!


Haha, Bosco har ett ordentligt grepp =P. Ett av sätten en akita leker på. Han biter inte utan bara håller...


Vet inte riktigt vad dom pysslar med här =)

Himla glad att Nelson och Bosco trivs så bra ihop trots att de är rejält olika i storlek. De åt till och med ur samma matskål både i torsdags och i fredags. Vilka polare dom kommer bli i framtiden!

Skänker en tanke åt Meggie som återhämtar sig efter sin kastrering idag. Allt gick bra tack och lov!


Nybadad



Klippt klorna och badat lilleman idag. Kloklippningen är ju mindre populärt men badet gick riktigt bra. Nu är han ren och fin =).


090909

Lite nya kort på sötisen idag som just nu ligger och sover framför en öppna balkongdörren. Svalt och skönt där =).

 


Nej, har jag stora öron? =P


Tittut



Vad han har växt, och på fredag är det dags för 12-veckorssprutan


Trött valp

Helgen har varit slitsam för lilla Nelson. I lördags eftermiddag åkte vi till säffle och stannade först till hos johans föräldrar där han fick träffa lite nytt folk som han självklart charmade (och bet lite på). Kvällen spenderade han och jag i mamma och pappas hus där han aldrig varit förut. Han sov riktigt bra på natten och jag fick sovmorgon ända till tjugo i nio.

"Morgonpromenaden" tog vi i skogen innan vi åkte och hälsade på mormor på kolonilotten. Efter det åkte vi och hämtade Johan och åkte vidare ut till skördefesten. Nelson blev genast uppmärksammad  och centrum för allas uppmärksamhet. Höll inte räkningen på alla som kom fram och ville hälsa.  Dagen avslutades hemma hos mamma och pappa där Nelson och Bosco var lösa tillsammans för första gången. Gick väldigt bra! Nelson sussade hela vägen hem sen och störrre delen av kvällen.

Nu ska vi ut en sväng. Dagen får bli lugn så Nelson kan ta igen sig efter helgen =).

Aktiveringsboll och foderbyte

Har sysselsatt Nelson med en boll fylld med lite godis. Han verkar inte riktigt ha förstått grejen med den ännu men det kommer väl =). När det kommer ut godis söker han runt på golvet efter mer istället för att rulla vidare bollen. Han låter mig vara ifred en stund iaf =).

Ska även byta över till priima färskfoder istället för doggy junior som han käkar nu. Provade en måltid prima igår och han verkar tycka väldigt mycket om det trots att han åt mer långsamt än när han får torrfodret. Svårt bara och veta hur mycket han ska ha. Får nog bli ett samtal till uppfödaren men tydligen var deras telefonledning av.


Sötisen för ett par dagar sen. Nu går det riktigt bra att åka i buren i bilen också =)

Storleksskillnad

Roligt att se Nelson och Bosco tillsammans i lördags, trots att vi självklart fick ha stenkoll på dom. Bosco väger trots allt ca 46 kilo och Nelson nu 4,2. Vi vägde honom idag =)





Så himla klockrent kort




Meggie var också med.

Just nu håller Nelson på att driva oss till vansinne här  med sin otroliga energi. Imorrn ska det ju regna hela dagen men jag ska trotsa vädret och åka buss till en annan stadsdel och gå lite så han får se nått nytt.

Ska snart gå och lägga oss nu, ska bli skönt att sova!

 


Nelson och Nikita

Vid söndagens playdate syntes storleksskillnaden mellan Nelson och syrran Nikita ännu mer. Han är längre, högre, grövre och lite rundare =). Lika kul hade dom den här gången de små busarna. Blir snart en träff igen så de får leka av sig ordentligt.

Nelsons mordiska ögon =)


Håller koll på dom små liven


Full fart mot Johan och kameran


Kom igen då syrran!


Att jaga varann är ju riktigt kul =)


I skogen igen

Vilken stjärna =)

Med Meggie och dricket vatten


Johan lekte lite med kameran


Dom är så söta tillsammans


Vart är Nelson? =P


Närbild


RSS 2.0