Värme och all jäkla päls!

Precis kommit in efter att ha varit ute och kammat Nelson. Stackaren fäller som tusan just nu och verkar verkligen inte ha nått emot att få lite hjälp på traven. Kan nästan bygga en ny hund av allt hår som lossnar trots att jag kammar honom riktigt ofta nu.

Blir inte några långa promenader under dagarna nu heller när solen är framme. Nelson hittar första bästa skuggplats, sätter eller lägger sig där och vägrar gå igen om det inte är tillbaka hem. Så på kvällarna brukar vi ta långpromenad istället. Synd när jag själv gärna är i solen såhär innan den riktiga hettan kommer =P.

Igår for vi ut med hundarna till skutberget där vi fikade och lekte med en fotboll. Nelson som var sliten efter flera dagar hos dagmatte hittade ny energi och hade väldigt roligt. Istället sov han länge idag och ligger och snusar nu också =). Kommer nog ta ett par dagar innan han är sig själv igen.


















Personspår

Idag har jag och Nelson varit i skogen med Marieh och Meggie och spårat. Medan spåren la sig lekte självklart hundarna och så byggde vi ett hinder som de fick hoppa över. Nelson är riktigt duktig, han kan hoppa högt och behöver inte så mycket sats. Han hoppar ju inte så högt som Meggie men så är det ju lite skillnad på benlängd mellan de två =P.

Spåret gick riktigt bra idag. Nelson hittade det direkt och stannade bara upp nån enstaka gång. Går med nosen mycket i luften så jag tyckte det såg ut som han bara gick på måfå. Men olika hundar har ju olika teknik och han hittade ju falukorven som jag lagt i slutet =). Dessutom har han börjat spåra mig ute som till exempel igår när jag vart i tvättstugan efter träningen och sen tog ut honom för att kissa. Han gick precis där jag gått, både från huset där vi har tvättstugan och tillbaka.

Igår var ju en riktigt tråkig dag vädermässigt och annars. Var ute 20 min på morgonen, 50 på lunch och bara en kort liten sväng på kvällen. Nelson försökte vända i trappen när han förstod att det regnade och stannade hela tiden på promenaderna och såg otroligt ledsen ut. Regn är alltså inte populärt!

Nu ska vi ha en lugn lördagkväll jag och mitt kortbenta monster =).

En helg utan hund

Idag åkte Nelson med husse till Säffle och kommer hem först på måndag. Väldigt konstigt att inte ha honom hemma, hör honom fortfarande tassa omkring och undrar vart han lagt sig för att sova men det är samtidigt ganska skönt att kunna göra vad jag vill utan att behöva ta hänsyn. Därför blir det middag på stan och sen bio med kompisar imorrn kväll plus lite extra långa pass på gymmet =).

Igår var en tuff dag för både mig och Nelson. Morgonpromenad på 70 min, lek med Sören i 1,5 h och lydnadskurs som vi gick både till och hem ifrån (tog ca 1 h dit och 50 min hem). Kursen gick sådär igår, Nelson var otroligt ofokuserad. Mycket tror jag berodde på att tiken som var med var på gång att börja löpa och så var han nog lite trött. Inkallningen gick iaf bra, och koppelträningen när jag väl fått hans uppmärksamhet. Nästa gång är sista tillfället och då är det en liten tävling med alla moment som vi lärt oss så det gäller att träna på lite extra.


Nelson med ludd från torktumlaren på nosen =)

RSS 2.0