Nya bilder

Spårpremiär för iår ute på sörmon. Lite lek och bus är ju självklart oundvikligt när det gäller Nelson och Meggie =).






























Hemma efter en vecka på vift

Nelson har varit i Säffle i nästan en vecka nu och verkade mycket nöjd över att få komma hem. Han har inga problem med att vara borta men det är nog svårt att slappna av helt hemifrån. Nu kanske ny lägenheten inte känns sådär jättehemma för honom än men han har sina saker och mig här iaf. Nu sover han som en klubbad säl och jag ska passa på och åka och handla innan det blir kvällspromenad.



Kvinna på tåget efter att jag sagt hur gammal Nelson är: "Oj, och han är så lugn?". Haha, hon skulle träffa lilla duracellkaninen när batterierna är laddade hon =D

Trött hund = Bra hund!

Igår var det inte en pigg vovve jag fick tillbaka från Marieh efter jobbet. Hon hade fått dra med honom runt på promenaderna och i stallet verkade han nöjd med att få sitta i bilen efter bara nån kvart lös ute. Sov i princip hela kvällen sen men piggnade till lite under kvällspromenaden.

Väntar mig lugn och ro idag också eftersom vi ganska nyligen kom hem efter en playdate med Sören. I en timme ungefär busade dom runt och hade skoj tillsammans. Och nu ska vi ut till hästarna igen men idag blir det tyvärr ingen ridtur eftersom Bläsen tappade en sko igår.

Jag är glad att Nelson är en pigg hund med mycket energi men ibland är det för j*vla skön när han är utslagen =P

Ny lägenhet, nya rutiner

I fredags var det alltså flytt för mig och Nelson. Han verkar ha kommit till ro ganska bra här hemma nu men är fortfarande lite arg på ljud han inte känner igen och springer efter mig om jag går runt för mycket. Men idag var han själv en stund (ca 1,5 h) och det var som vanligt inga problem. Han var bara väldigt glad när jag kom hem =).

Kul att ha nya jaktmarker för promenader också. Finns mycket att gå på och framförallt mycket hundar! Hundmöten börjar gå riktigt bra om jag bara har Nelsons uppmärksamhet från början. Vissan hundar reagerar han inte alls på, andra kan han inte sluta stirra efter. Antar att det är vilka signaler dom sänder ut.

Idag har Nelson träffat en ny kompis, Sören som är en 8 månader gammal blandis, berner sennen, schäfer och labrador. Sörens ägare kommer börja vara dagmatte åt Nelson ett par, tre dagar i veckan så jag kan jobba mer än jag gör nu. Vi lät hundarna leka en bra stund och dom kom riktigt bra överrens. Dessutom har hon två katter som är väldigt hundvana och jag vill vänja Nelson vid katter eftersom det underlättar så mycket. Han var väldigt nyfiken på dom men hade samtidigt respekt.

Inatt ska Nelson dock sova i viken hos Marieh, John och Meggie där han ska vara imorrn när jag jobbar. Efter passet blir det ut till en av Nelsons favoritplatser; stallet!


Det är inte alltid lätt att vara liten i all snö =D

RSS 2.0