Ändrade planer

Såhär är det...

Dessa norskar...

Inne på hundforum idag som vanligt och läste att mycket upprörande inlägg. Hade ingen aning om att vissa "farliga" raser är förbjudna i norge och kan skjutas av polisen. Detta gället även blandisar med dessa raser i, och turisters hundar. Pitbull, amstaff och dogo argentino är några av dessa raser. Vore otroligt intressant att veta vad de grundar detta på. Slår vad om att de som skrivit lagen själva har golden eller labb...vad annars??

Läs här

Förutom det börjar jag bli rätt gött nervös nu! Imorrn blir jag hundägare!! =D

Det närmar sig...

Till helgen är det dags! Känns som att jag väntat i evigheter på det här, trots att de flesta väntar ännu längre på sin valp. Har gått ca åtta veckor sen jag fick det där samtalet och erbjudandet om min egen lilla corgi (samägd men ändå min). Känns riktigt konstigt att han kommer sitta här på golvet om bara några dagar och leka med sina leksaker som legat här och väntat i flera veckor. Kommer bli svårt att behöva jobba i sommar...men utan det har jag ju inte råd att ha honom heller så det är ju ett nödvändigt ont.

En ny bädd införskaffades förra veckan. För att inte riskera att bädden vi redan köpt (som jag älskar) blir söndertuggad skaffade vi en i hårdplast med en mjuk kudde i. Den är lite mindre också så den blir mysigare i början tills han växt i den andra.

Åh vad jag längtar!!


Finaste corgin hittills...

Det mesta är fixat...


Har ju ingen aning om vad han gillar så har köpt lite olika tuggsaker och godis...


Tre stycken halsband och ett läderkoppel. När han blir vuxen sen så är det halvstryp som gäller


Lite leksaker i olika material. Däcken ska tydligen smaka mint och de små tennisbollarna piper när man trycker på dem


Klosax, termometer, borste med två sidor och tandborste


Matskål, vattenskål och påsar


Bädden också självklart

Har bara lite småsaker kvar att inhandla, bland annat tandkräm och en mindre bädd i hårdplast med en kudde i för den första tiden. 

Vi är alltså snart redo att bli hundägare!! 

Lite läsning


Idag blir valparna åtta veckor! Eftersom det kommer vara ytterligare två veckor innan vi får hämta honom får jag roa mig med lite läsning. Beställde corgiboken förra veckan och den hade anlänt när vi kom hem från säffle igår. Har redan läst en hel del i den och det är roligt att lära sig om just vår ras! Rasstandard, historia, skötsel osv. Den andra boken har jag lånat av mamma och ska bli spännande att läsa...gillar att titta på Cesar på tv, lärorikt program, hoppas att boken är bra den med.

Det här med namn...

Det är precis som att döpa en unge detta...förutom att hundan antagligen inte behöver skämmas för sitt namn om det inte blir så bra. Men lika svårt är det. Jag har hela tiden velat att han ska heta Sixten, men Johan är inte lika förtjust i det namnet. Amigo tyckte han, det gillar jag inte alls. Milou är nya förslaget och det kan jag tycka är fint men passar det på en corgi? Åh vad svårt!! Får verkligen sätta oss ner någon dag nu och kolla igenom namn på internet, kanske kan vi till och med komma överrens om nått nytt namn =P.

"Emil" eller "Erik" som dom kallas nu funkar inte. En av Johans närmaste kompisar heter Emil och Erik hette Johans morfar som fick bort i vintras. Nått nytt måste det bli...

Idag anmälde mamma Bosco till hundutställningen i Ransäter den 25 juli. Superkul!


Best in show? =D

Såhär är läget...

Idag har jag äntligen fått besked om när vi kan få hämta valpen. Tydligen så vill norrmännen ha kvar sina valpar längre än här i Sverige så han släpps inte iväg förän sista helgen i juni, då han är 10 veckor. Tycker egentligen att detta är på tok för sent och att vi missar mycket viktig tid under de två veckorna som vi skulle få ha en svensk valp men så är det. Vi kan ju inte åka dit och hämta honom mot uppfödarens vilja, trots att jag nog skulle vilja det =P.

Inte helt säkert vem av de två hanarna i kullen som det blir heller. Den ena, den trefärgade har båda stenarna nere men är förmodligen långhårig och får då inte användas i avel...den andra röd/vita har bara en sten nere och har ju färgen vi helst vill ha. Hoppas att detta löser sig under veckan så att vi åtminstonde vet vem det blir..."Emil" eller "Erik".


"Emil"


"Erik"

Båda lika söta egentligen men jag är mer förtjust i de röd/vita...

Nu hoppas jag bara att dessa veckor går fort!!

RSS 2.0