Nelsons första utställning


Jag och Nelson i gruppfinalen inför BIS- valp. Har tyvärr inte fler kort att bjuda på. Glömde systemkameran hemma och mamma filmade en del men det vet jag inte hur man lägger upp.

Är väldigt stolt över Nelson som fick HP, blev BIR-valp och slutade som reserv i BIG-valp. Han skötte sig väldigt bra , sprang ganska fint och lyssnade bra på mig. Skriver ner domarens omdömme ifall nån är intresserad:

"Medelkraftig. Lovande med bra höjd- och längdförhållanden. Bra uttryck. Goda vinklar men något kort och brant kors. Bra bröstparti och förbröst. Något marktrång fram. Rör dig bättre fram än bak."

Nu är lilleman trött efter alla dagens intryck. Massor av människor och hundar på samma plats och en hel del spännande dofter överallt. Tror nån kommer sova gott inatt =). Jag också nu när nervositeten har släppt. Kommer blir fler utställningar =).

Tanden


I förrgår låg Nelson på golvet och bet i sin fleecefilt när jag märkte att han även hade nått annat på golvet. Gick dit för att titta och fattade först inte vad det var. Svårt att tro att lilla Nelson kan ha så stora tänder =). Lade tanden på soffbordet för att jag vill spara den men har inget att ha den i än. Kom tillbaka några minuter senare och tanden var borta. Det lilla monstret har hämtat den, och säkerligen käkat upp den! Vilken tur att Johans mamma hittade en nästan lika stor tand i helgen och den har vi reda på.

Ikväll blir det Nelsons premiärtur med tåg. Vi ska åka till säffle och eftersom Johan jobbar helgen så får det bli tåg. Tror inte det kommer bli några problem, buss går ju hur bra som helst =).

På lördag är det dags för utställning också...riktigt nervös nu!

Blöt corgi

Idag åkte Nelson i badet för utställningen nästa lördag. Var sådär ogillande i början men sen satt han lugnt och fint i badkaret och verkade nästan njuta lite av det. Fick dock ett ordentligt ryck när jag försökt torka honom så gott det gick och for fram och tillbaka i lägenheten.


Vart tog öronen vägen på den här bilden undrar jag =P


Vad liten och smal han blev

Nu ska vi försöka torka resten med hårfön innan vi ska ut på stan en sväng. In på nån djuraffär och handla lite. Dessutom behöver Nelson bli trött så han inte terroriserar Meggie för mycket ikväll när hon ska hjälpa till och passa honom =).


Bilder


Vem är sötast? =P


21 veckor gammal =)


Lika lång som mina ben =). Är det Nelson som är lång eller jag som har korta ben tro?


Inte så hemskt som det ser ut =P


Ibland blir man lite trött av en busig hundvalp =).

Bosco på besök

Mamma och pappa firar 25-årig bröllopsdag denna helgen och befinner sig i göteborg. Marieh och John ska passa Bosco men just nu jobbar båda så han är här hos mig och Nelson ett par timmar. Vi lät dem leka av sig lite ute innan vi gick in och det går riktigt bra. Bosco har inte varit är så många gånger än så han har lite svårt att slappna av och går mest runt och sätter sig ibland. Just nu sitter han mitt framför teven och kikar på Ellen show =P.

Imorgon ska Johan ha fest här hemma för sina kompisar så jag och Nelson flyr hem till Marieh och John. Kommer bli sex pers och tre galna hundar i en trea. Fullt hus =).


Busarna för två veckor sen

På promenad

Trots Johans förkylning fick jag med mig honom ut i skogen. Hittade en mysig liten skogsstig som vi gick på och det blev lite längre än väntat. Nelson var pigg och glad hela vägen förutom när han blev buren =). Åkte in till en djuraffär på hemvägen och ställde lillen på vågen. 9,5 kilo nu. Inte konstigt att han börjar bli tung att bära!

 
Visar sin fina sida =)








Nelsons helg





Nelson har spenderat helgen i säffle där han sett snö för första gången och varit med på husses födelsedagskalas. Snön var väldigt spännande, särskilt att äta den. Men det var desto svårare att få honom att göra det han ska ute =P. Kalaset var självklart kul, men en massa folk att leka med. Förutom detta blev det självklart en hel del bus med Bosco =).

Nu har vi en rastlös vovve här hemma så vi ska ut i skogen ett tag. Kameran är självklart med =).


I skogen med Meggie och Bosco

I lördags var hela familjen plus hundar i skogen för att spåra och grilla korv. Alla tre hundarna klarade sina spår galant och självklart blev det en massa bus också =).















Idag står lite träning inför utställningen på schemat. Titta på tänderna och känna igenom ben och tassar behöver det övas på. Ikväll kommer det dessutom hit lite folk för att fira Johan födelsedag, Nelson kommer bli jätteglad =).


RSS 2.0