2009

20 juni föddes fem stycken corgivalpar och en av dem var Nelson!
Här träffar vi vår framtida familjemedlem för första gången, då var han 2 veckor gammal.



Cirka fyra veckor, innan öronen ställde sig upp



Ett par veckor senare



Den 17 augusti hämtade vi hem Nelson, då 8 veckor. Han fann sig till rätta direkt och var riktigt jobbig den första tiden!



Söt som få!




Meggie var bara stor och läskig i början...



Bosco var ännu större



Sommar och sol...och jordgetingar. Tre stycken i pälsen men det gick bra som tur var!



Nelson och Bosco blev bra kompisar...



...liksom Meggie och Nelson



10 oktober var det dags för en träff hos uppfödaren men massor av hundar. Nelson fick bland annat leka med två av sina bröder =)



Att vara ute i skogen och spåra och busen med Meggie och Bosco blir en favoritsyssla. Här i slutet av oktober mellan karlstad och kil.



Ute på promenad, skoghall i november.



Nelsons första utställning i Arvika i slutet av november. BIR valp och BIG reserv, och en nöjd matte =).



Nelson växer och växer, och börjar få till en riktigt fin krage =)



Viltspårar för första gången 19 december



Snön kom och Nelson trivdes som fisken i vattnet



Den här bilden på när Nelson firar sin första jul på avsluta. Nästa år väntar bland annat kurs i lydnad och förhoppningsvis förtsätter vi med kurserna lös hund och agility =).




Nelsons jul

Nelson spenderade sin första jul i Säffle med massor av snö att leka i. Mamma hade vart snäll och skottat upp vägar åt honom på tomten men dom brydde han sig inte om utan hoppade fram i snön istället. Han har fått motion denna helgen iaf!




Skrivbordsunderlägg just nu =)







Jag skulle tro att Nelson tyckte om sin första jul. Att öppna paket blev han direkt pigg på trots att det var Meggie som försökte ta mina när hon öppnat sina egna. Nelson fick några nya leksaker och han har redan bitit sönder krokodilen han fick av mig och Johan. En halvtimme tog det ungefär =/. Nu ligger han hon sover brevid mig, säkert glad över att vara hemma igen!


Viltspår





























En kall men väldigt fin dag som jag tror hundarna uppskattade =). Nelson spårade väldigt fint och var så stolt över sin klöv när han väl förstod att det var belöningen. Konstigt tyckte han nog i början men han bar den tillbaka till bilen sen =). Nu ligger han vid mina fötter och sover djupt.


Nya kort på finaste killen



Fotade Nelson på balkongen för ett par dagar sen. Börjar bli stor kille nu, väger ungefär 12 kilo skulle jag tippa på. Tack och lov att han oftast springer både uppför och nerför trapporna när vi ska ut =P.

Imorrn blir det viltspår tillsammans med Marieh och Meggie. Nelson ska få spåra rådjursklöv och Meggie älgklöv Både ligger på vårt köksgolv nu för att tina. Medan spåret lägger sig ska hundarna få busa i snön som borde ligga relativt ostörd dit vi ska. Nelson älskar snön!

Trevlig helg önskat jag och Nelson!


Stora hund 2009

I helgen blev det alltså hundmässan för tredje året i rad. Spenderade ungefär sex timmar bland alla möjliga hundraser i lördags =). Förutom att titta på corgi och A-akita utställningarna så blev det ganska mycket tid på rastorget och hos alla försäljare. En corgialmenacka och två halsband kom jag därifrån med. Två halvstryp, ett svart till vardags och ett väldigt fint handgjort i ljusbrunt och vitt som blir finhalsbandet. Just nu är det lite stort men han kommer växa i det snart =).


Pembroke visas upp på rasparaden. Synd att de hade så få corgis i rasmontern i år, förra året var det väldigt många!


Nelsons fina moster Freesia innan hon skulle in i ringen


En annan sötnos


Corgihane


Lite lik Nelson denna


Titti och Freesia






Tittade även på A-akitas. Hanen längst till vänster är Boscos halvbror.


Jag gillade verkligen färgen på denna men Johan tyckte den liknade en ko.


Hanen i mitten blev BIR, vilken han verkar bli på varenda utställning.

Var en väldigt bra helg men nu är det skönt att va hemma igen! Ringde och anmälde mig och Nelson till en kurs i fortsättningslydnad till våren förut så det ser jag fram emot! Mindre roligt är att jag måste ringa till veterinären eftersom Nelson har en mjölktand som inte vill släppa =/.

Jaja, nu ska han få följa med ner i tvättstugan och hänga lite tvätt, eller som jag gjorde sist gång: hittade strumpor bakom maskinerna som han stolt visade upp =).


Meggie är här

Världens sötaste Meggie är på besök medan Marieh är i stallet och John jobbar utomlands. Hon kom hit strax innan tio imorse och efter det så myste vi i sängen ett tag innan vi gick upp =). Johan vill egentligen inte ha hundar i sängen men Meggie är ett undantag och så får hon bara ligga på min sida, men vi fick plats =P. Nu har hon dragit fram i stort sett varenda tuggsak som Nelson har och roar sig med.

Och om ett par timmar blir jag hämtad och så bär det av till stora hund! Har sett fram emot detta väldigt länge nu och det börjar bli tradition. Tredje året vi är iväg! Synd bara att Marieh och John inte kan följa med. Då hade vi tagit med hundarna också och gått till himmelska hundar (hundcafé) och åkt ut till hundöarna vid drottningholm om det vart väder. Menmen...det kommer fler år =)


Vid förra årets mässa slog vi fast att corgi är rasen för oss =)


En helg utan min bebis

I eftermiddags skiljes jag och Johan åt när jag åkte på föreläsning och Johan och Nelson till säffle. I helgen blir det sthlm och stora hund med Johan och mamma och då ska Nelson bo hos sin farmor och farfar (johans föräldrar alltså) och spendera några timmar hos min mormor på lördag. Har inte lämnat honom så förut utan vare sig mig eller Johan mer än en natt när han sov hos Marieh och John så det känns jättekonstigt. Nelson har nog inga problem med det, så mycket som han älskar alla människor och så är han så trygg i sig själv, men jag kommer sakna honom så mycket!


Mitt favoritkort


Så liten och oskyldig


Nyaste kortet på skönheten =P

Stora hund ska iaf bli väldigt kul och kameran kommer följa med, så det blir många kort =). Nästa år hoppas jag på att ta med Nelson så han får visa upp sig i ringen!


Meggie på besök


Haha, Meggie blick =)


"Vart ska du Meggie, vart ska du?"


Någon var väldigt glad över Meggie besök


Johan och the dogs


Meggie tar det lugnt i soffan =)


Satans hund!

Har varit så inne i min hemtenta att jag inte märkte att Nelson efter mycket hårt jobb fått hål på sin sovkudde och spritt ut vitt ludd över hela golvet i vardagsrummet. Och vi som var ute i parken förut och lekte en massa så han fick göra av med lite energi. Men han hade tydligen mer att ta av =P. Tur att vi ska passa Meggie imorrn kväll, då brukar det lilla monstret bli riktigt trött.



Nu väntar han på att husse ska komma hem och busa =)


RSS 2.0